Smådjursfoder

Smådjur som hamster, chinchilla och kanin behöver sin speciella mat. För gnagare finns lite olika sorters foder att välja på. Vi har samlat allt smådjursfoder här nedanför. Vill du se speciellt för din typ av husdjur kan du välja djursort som ett filter.

Smådjursfoder för: Hamster | Chinchilla | Kanin | Marsvin | Tamråtta

Populärt inom smådjursfoder

 • Brit Animals Marsvin Complete (1,5 kg)

  Brit Animals Marsvin Complete (1,5 kg)
  Egenskaper Marsvin Complete innehåller bland annat mjölktistel för att stärka en hälsosam matsmältning och metabolism. Fiberrik med ett lågt kaloriinnehåll. Användning Foder för marsvin
 • Supreme Selective Guinea Pig (1,5kg)

  Supreme Selective Guinea Pig (1,5kg)
  Egenskaper Selective Guniea Pig är framtagen för hålla ditt marsvin sunt och friskt. Fodret är sammanpressat till likadana foderkulor som därmed förhindrar marsvinet att välja ut godbitarna. Fodret befrämjar tillväxten av nyttiga bakterier i matsmältningssystemet. Innehåller linfrö som är en ultimat källa till Omega 3 och 6, som ger frisk hud och päls. Fodret har ett högt fiberinnehåll (minst 15%) och har tillsatt Vitamin C samt befrämjar naturlig nötning av tänderna. Inget tillsatt socker och inga färgämnen. Brukanvisning Ett vuxet marsvin har ett behov av ca 30-50 g/dag Selective Guinea Pig. Man kan ge marsvinet fri tillgång av detta foder men då måste en viktkontroll ske regelbundet. Fräscht hö och friskt vatten ska alltid finnas tillgängligt. Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt. Användning Fiberrikt kvalitetsfoder för marsvin
 • Selective Mouse (0,35 kg)

  Selective Mouse (0,35 kg)
  Egenskaper Selective Mouse innehåller en mix av sädesslag av fullkornskvalitet, hasselnötter som är en utmärkt proteinkälla och äpple som är en bra källa till antioxidanter som skyddar. Det finns inget tillsatt socker eller färgämne i Selective Mouse, allt för att ge din mus ett friskt och sunt liv. Bruksanvisning En vuxen mus har ett behov av ca 3-5 g/dag av Supreme science Selective® Mouse. Friskt vatten ska alltid finnas tillgängligt. Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt.
 • Gerty Guinea Pig (4,5 kg)

  Gerty Guinea Pig (4,5 kg)
  Egenskaper Gerty Guinea Pig är en mix av bland annat majs, havre, vete, bönor och alfalfa till marsvin. C-vitamin är tillsatt då det är viktigt för marsvinens hälsa. I övrigt är fodret är rikt på naturligt protein, vitaminer och mineraler och blir snabbt en favorit. Inget tillsatt socker. Utfodring Se detaljerad fodergiva på förpackningen. Användning Foder till marsvin.

Fler tips på smådjursfoder

 • Supreme Selective Guinea Pig (3kg)

  Supreme Selective Guinea Pig (3kg)
  Egenskaper Selective Guniea Pig är framtagen för hålla ditt marsvin sunt och friskt. Fodret är sammanpressat till likadana foderkulor som därmed förhindrar marsvinet att välja ut godbitarna. Fodret befrämjar tillväxten av nyttiga bakterier i matsmältningssystemet. Innehåller linfrö som är en ultimat källa till Omega 3 och 6, som ger frisk hud och päls. Fodret har ett högt fiberinnehåll (minst 15%) och har tillsatt Vitamin C samt befrämjar naturlig nötning av tänderna. Inget tillsatt socker och inga färgämnen. Brukanvisning Ett vuxet marsvin har ett behov av ca 30-50 g/dag Selective Guinea Pig. Man kan ge marsvinet fri tillgång av detta foder men då måste en viktkontroll ske regelbundet. Fräscht hö och friskt vatten ska alltid finnas tillgängligt. Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt. Användning Fiberrikt kvalitetsfoder för marsvin
 • Brit Animals Chinchilla (1,5 kg)

  Brit Animals Chinchilla (1,5 kg)
  Egenskaper Chinchilla fodret innehåller bland annat linfrö, en källa för Omega 3 omättade fettsyror för en glansig päls. Komplett med vitaminer och näringeämnen, och innehåller dessutom yucca schidigeraextrakt som stärker matsmältningen och minskar avföringsodörer. Användning Foder för chinchillor
 • Burgess Excel Chinchilla (1,5 kg)

  Burgess Excel Chinchilla (1,5 kg)
  Egenskaper Burgess Excel Chinchillainnehåller höga halter av nattligt fiber vilket erbjuder din chinchilla ett sund och hälsosam kompletteringskost. Tillsatt vitamin C är bra för huden och pälsen och Vitamin E bidrar till ett starkt immunförsvar. Kompletteringsfodret passar chinchillor och dengus i alla åldrar. Utfodring Max 2 tsk/dag till en fullvuxen och frisk chinchilla. Obs. att chinchillans kost ska bestå av större delen av hö och att färskt vatten alltid måste finnas tillgängligt. Användning Ett nyttigt kompletteringsfoder för din chinchilla.
 • JR Farm Fruitys (150 gram)

  JR Farm Fruitys (150 gram)
  Egenskaper Dessa torkade, mumsiga góbitar är rika på energi och mycket lättsmälta. Användning Ges som ett tillskottsfoder för dvärgkaniner, marsvin, råttor, hamstrar och möss.
 • Versele-Laga Complete Rat & Mouse (2 kg)

  Versele-Laga Complete Rat & Mouse (2 kg)
  Egenskaper Versele-Laga Complete Rat & Mouse bidrar till bland annat: En god tandhälsa tack vare de långa fiberna i fodret som måste tuggas ordentligt. Motverka hårbollar, också tack vare de långa fiberna som minskar risken för hårbollar. Vacker päls: Tillsatt omega 3 och 6 bidrar till en vacker hund och päls. Odörkontroll: Yucca Schidigera extrakt bonder ammoniak och andra komponenter som bidrar till en stark odör från avföringen. Utfodring Se detaljerad fodergiva på förpackningen. Användning Ett helfoder för råttor och möss.
 • Vitakraft Sandy Special Chinchilla (1 kg)

  Vitakraft Sandy Special Chinchilla (1 kg)
  EgenskaperChinchillor har en speciellt tät vacker päls som kräver putsning varje dag. Detta sker genom sandbad. Vitakraft Sandy Special är framtagen för att vara skonsam för pälsen och bidrar till att bibehålla dess naturligt sidenaktiga mjukhet.
 • Mästers Chinchillapellets (5 kg)

  Mästers Chinchillapellets (5 kg)
  Egenskaper Mästers chinchillapellets är ett foder som tillsammans med hö och vatten täcker hela chinchillans näringsbehov. Fodret består av flera olika högkvalitativa råvaror, och har en väl avvägd balans mellan protein, fiber, fett, vitaminer och mineraler.Chinchillor är växttrådsätare och gnagare och är därför i behov av hög växttrådhalt och lågt protein- och energivärde. Utfodring Se detaljerad fodergiva på förpackningen.
 • Vitakraft Premium Meny Råtta (400 g)

  Vitakraft Premium Meny Råtta (400 g)
  Egenskaper Vitakraft Premium Meny är ett balanserat foder anpassat specifikt för råttor. Med fröer, frukter, grönsaker och knapriga nötter. Samtliga produkter från Vitakraft är fria från konstgjorda färg-, konserverings- och smakämnen. Användning Huvudfoder Information Med anti-lukt komplex: aktiva ingredienser som minskar förekomsten av dålig lukt Med animalisk protein Sockerfritt Återförslutningsbar förpackning
 • JR Farm Äppelskivor (80 gram)

  JR Farm Äppelskivor (80 gram)
  Egenskaper Varsamt torkade äppelskivor, helt utan tillskott av konserveringsmedel. Dessa är noggrant packade för hand en och en. På så sätt bevarar man en stor del av alla de naturliga vitaminerna. I och med storleken på äppelchipsen passar detta även utmärkt som belöning vid inlärning. Användning Foder för dvärgkaniner, marsvin, hamstrar, möss och chinchillor.
 • JR Farm Hökub Med Blommor (20x20 cm)

  JR Farm Hökub Med Blommor (20x20 cm)
  Egenskaper En helt naturlig hökub fylld med aromatiskt bergängshö och doftande blommor, detta ger ett tillskott av råfibrer. Kuben kan fyllas på och är 100% ätbar.
 • Selective Guinea Pig Grain Free (1,5 kg)

  Selective Guinea Pig Grain Free (1,5 kg)
  Egenskaper Selective Guinea Pig Grain Free innehåller smakligt timotejhö för att bidra till marsvinets hälsa. Fodret innehåller ett högt fiberinnehåll och är även helt spannmålsfritt. Fodret bidrar till ett välmående matsmältningssystem och är proppad med alla de vitaminer och mineraler som en kanin behöver för att hållas i toppkondition. Innehåller även essentiella råvaror och odlade grönsaker. Helt utan tillsatt socker och på så vis även bra för tänderna. Linfrö bidrar till en frisk hud och glansig päls. Många veterinärer rekommenderar även Selective som foder. Användning Fiberrikt tillskottsfoder för vuxna kaniner Helt utan spannmål, socker, majs eller vete
 • Selective Chinchilla 1,5kg (1,5 kg)

  Selective Chinchilla 1,5kg (1,5 kg)
  Egenskaper Selective Chinchilla är framtagen för hålla din chinchilla sund och frisk. Fodret är sammanpressat till likadana foderkulor som förhindrar chinchillan att välja ut godbitarna. Befrämjar tillväxten av nyttiga bakterier i matsmältningssystemet.Innehåller linfrö som är en ultimat källa till Omega 3 och 6, som ger frisk hud och päls. Befrämjar tillväxten av nyttiga bakterier i matsmältningssystemet. Fodret har ett högt fiberinnehåll (19%) och befrämjar naturlig nötning av tänderna. Inget tillsatt socker och inga färgämnen. Brukanvisning En vuxen chinchilla har ett behov av ca 30-40 g/dag Selective Chinchilla. Fräscht hö och friskt vatten ska alltid finnas tillgängligt. Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt. Användning Fiberrikt kvalitetsfoder för chinchillor
 • JR Farm Fruktsallad (200 gram)

  JR Farm Fruktsallad (200 gram)
  Egenskaper En exklusiv frukssallad med många högkvalitétsfrukter från hela världen. Ger ditt djur värdefulla vitaminer och en balanserad näring. Vill du ge ditt djur något alldeles extra är detta det perfekt tilltugget. Utfodringsrekommendationer: Beroende på djurets storlek ges upp till 4 tsk/dag, rent eller tillsammans med det vanliga fodret. Ett kompletteringsfoder för gnagare och dvärgkaniner förutom degus, dvärghamster och gerbil. Utfodring Beroende på djurets storlek ges upp till 4 tsk/dag, rent eller tillsammans med det vanliga fodret. Ett kompletteringsfoder för gnagare och dvärgkaniner förutom degus, dvärghamster och gerbil. Användning En exklusiv fruktsallad när du vill ge ditt djur något extra.
 • Burgess Excel Guinea Pig Adult with Mint (2 kg)

  Burgess Excel Guinea Pig Adult with Mint (2 kg)
  Egenskaper Kompletteringsfodret är menat att ges som ett komplement, utöver marsvinens ordinarie utfodring av hö. Det är fullt av protein, fiber och näringsämnen som behövs för starka och friska marsvin. Fodret är berikat med vitaminer och mineraler, vilket ger friska ögon, hud och päls. Utfodring Se detaljerad fodergiva på förpackningen. Användning Kompletteringsfoder för kaniner.
 • JR Farm Baby Carrots (200 gram)

  JR Farm Baby Carrots (200 gram)
  Egenskaper Torkade smakrika morötter för alla gnagare. Morötterna är mycket energirika och lättsmälta. Användning Ges som ett tillskottsfoder för kaniner, marsvin, råttor, hamstrar och möss.
 • Mästers Chinchillapellets (20 kg)

  Mästers Chinchillapellets (20 kg)
  Egenskaper Mästers chinchillapellets är ett foder som tillsammans med hö och vatten täcker hela chinchillans näringsbehov. Fodret består av flera olika högkvalitativa råvaror, och har en väl avvägd balans mellan protein, fiber, fett, vitaminer och mineraler.Chinchillor är växttrådsätare och gnagare och är därför i behov av hög växttrådhalt och lågt protein- och energivärde. Utfodring Se detaljerad fodergiva på förpackningen.
 • Nature Chinchilla (2,3 kg)

  Nature Chinchilla (2,3 kg)
  Egenskaper Fodret är sammansatt av 16 olika ingredienser, innehåller alla nödvändiga aminosyror, mineraler och spårämnen som är anpassade efter chinchillans behov. Tunna flakes, torkade, extraherade grönsaker, frukter och örter är en riktig delikatess för din chinchilla som samtidigt ger det bästa näringsupptaget. Utfodring Se detaljerad fodergiva på förpackningen. Användning
 • Selective Rat & Mouse (1,5 kg)

  Selective Rat & Mouse (1,5 kg)
  Egenskaper Selective Rat & Mouse är framtagen för hålla din råtta sund och frisk. Fodret är tillverkat av ett unikt kompromisslöst vegetariskt recept, rikt på fleromättade fettsyror, låg halt av mättade fettsyror och kolesterol och är bra för hjärta och kärl. Befrämjar tillväxten av nyttiga bakterier i matsmältningssystemet och främjar god tandhygien. Inget tillsatt socker och inga färgämnen. Fodret har hög smaklighet. Bruksanvisning En vuxen råtta har ett behov av ca 20-25 g/dag Selective Rat. Friskt vatten ska alltid finnas tillgängligt. Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt.
 • Burgess Excel Guinea Pig Adult with Mint (4 kg)

  Burgess Excel Guinea Pig Adult with Mint (4 kg)
  Egenskaper Kompletteringsfodret är menat att ges som ett komplement, utöver marsvinens ordinarie utfodring av hö. Det är fullt av protein, fiber och näringsämnen som behövs för starka och friska marsvin. Fodret är berikat med vitaminer och mineraler, vilket ger friska ögon, hud och päls. Utfodring Se detaljerad fodergiva på förpackningen. Användning Kompletteringsfoder för kaniner.
 • Nature Hamster (2,3 kg)

  Nature Hamster (2,3 kg)
  Egenskaper Denna förstaklassiga blandning innehåller en väl komponerad sammansättning av vitaminer, mineraler och aminosyror. Utfodring Se detaljerad fodergiva på förpackningen. Användning Komplett foder för hamstrar.
 • JR Farm Hökub Med Mjölmask (12.5x12.5 cm)

  JR Farm Hökub Med Mjölmask (12.5x12.5 cm)
  Egenskaper En helt naturlig hökub fylld med aromatiskt bergängshö och knapriga mjölmaskar, detta ger ett tillskott av animaliskt protein. Kuben kan fyllas på och är 100% ätbar.
 • Nature Rat (2,3 kg)

  Nature Rat (2,3 kg)
  Egenskaper Denna förstaklassiga blandning innehåller en väl komponerad sammansättning av vitaminer, mineraler och aminosyror. Lätt rivna, torkade och pressade gtönsaker, frukter och örtkryddor bidrar till en god matsmältning, god tandhygien där tänderna slits på ett lämpligt sätt och en utmärkt kondition. Nature Rat är sammanställt av minst 22 olika komponenter som är väl lämpade för råttor. Utfodring Se detaljerad fodergiva på förpackningen. Användning Helfoder för råttor.
 • Brit Animals Råtta (1,5 kg)

  Brit Animals Råtta (1,5 kg)
  Egenskaper Ett komplett foder som passar för råttor och möss.
 • Versele-Laga Complete Rat & Mouse

  Versele-Laga Complete Rat & Mouse
  Versele-Laga Complete Rat & Mouse är ett smakligt helfoder till råttor och möss.
 • Ekonomipack: Greenwoods ängshö 3 / 10 kg - Vildäpplen 3 kg

  Ekonomipack: Greenwoods ängshö 3 / 10 kg - Vildäpplen 3 kg
  Det förädlade ängshöet från Greendwoods är en smakrik och essentiell grundnäring för gnagare och kaniner. Blandningen av torkat gräs och örter är en viktig källa till råfibrer. Vildäpplen, maskros och morötter tillgodoser djuret med värdefulla vitaminer och mineraler som ett naturlig
 • Burgess Excel Guinea Pig Adult with Mint 2 kg

  Burgess Excel Guinea Pig Adult with Mint 2 kg
  Burgess Excel Marsvin är ett smaskigt kompletteringsfoder till marsvin i alla åldrar.
 • Versele-Laga Nature Chinchilla - Ekonomipack: 2 x 9 kg

  Versele-Laga Nature Chinchilla - Ekonomipack: 2 x 9 kg
  Müsliblandningen Nature Chinchilla är ett optimalt helfoder för chinchillor. Kombinationen av utsökta örter, gräs och saftiga grönsaker som morötter, ärtor och paprika gör denna blandning extra god, samtidigt so den är en viktig bas för en god hälsa. Grönsakerna innehåller essentiella
 • Versele-Laga Crispy Muesli Rabbits kaninfoder - 2,75 kg

  Versele-Laga Crispy Muesli Rabbits kaninfoder - 2,75 kg
  Versele-Laga Crispy Muesli Rabbits kaninfoder är ett förstklassigt helfoder som är speciellt utformat till dvärgkaniner enligt deras speciella behov. Den höga andelen vegetabilier kommer kaninens naturliga diet mycket nära. Fodret är förfinat med knapriga, torkade grönsaker. Med Happy Healt
 • Mästers Kanin & Marsvinsfoder 12 kg

  Mästers Kanin & Marsvinsfoder 12 kg
  Beskrivning kommer snart!
 • Selective Ferret 2 kg

  Selective Ferret 2 kg
  Supreme science Selective® Ferret är speciellt sammansatt för illrar.
 • Gerty Guinea Pig 4,5 kg

  Gerty Guinea Pig 4,5 kg
  Ett marsvinsfoder som innehåller allt ditt marsvin kan tänkas behöva.
 • Versele-Laga Cuni Adult Complete kaninfoder - Ekonomipack: 2 x 1,75 kg

  Versele-Laga Cuni Adult Complete kaninfoder - Ekonomipack: 2 x 1,75 kg
  Foderbitarna i detta foder är särskilt utformade efter kaniners speciella behov. De är en sund och avvägd näring, och dessutom kan kaninen inte sålla när den äter, eftersom varje pellet har samma innehåll med samma mängd näringsämnen. Fodret har endast en liten mängd stärkelse eftersom
 • Essentials Adult Guinea Pig Food 2,3 kg

  Essentials Adult Guinea Pig Food 2,3 kg
  Pellets till vuxna marsvin.
 • Beaphar Nature Marsvin

  Beaphar Nature Marsvin
  Beskrivning kommer snart!
 • Beaphar Care+ Marsvin 10kg

  Beaphar Care+ Marsvin 10kg
  Beskrivning kommer snart!
 • Versele-Laga Cavia Complete marsvinsfoder - Ekonomipack: 2 x 8 kg

  Versele-Laga Cavia Complete marsvinsfoder - Ekonomipack: 2 x 8 kg
  Versele-Laga Cavia Complete marsvinsfoder är ett smakligt komplettfoder för marsvin av 100 % lättsmälta, strängpressade pellets. Selektivt ätande är omöjligt med detta foder: Varje bit innehåller samma balanserade blandning av ingredienser, optimalt anpassade för att passa marsvinets näri
 • Ekonomipack: Greenwoods våtfoder för illrar 24 x 200 g - Kyckling

  Ekonomipack: Greenwoods våtfoder för illrar 24 x 200 g - Kyckling
  Illrar är köttätare och behöver en proteinrik näring. Med Greenwoods erbjuder du din iller ett våtfoder som är noggrant anpassat till mindre rovdjurs näringsbehov: Magert fågelkött: Utgör grunden till ett lättsmält och proteinrikt komplettfoder Hela fågelhjärtan: Kött av högsta kval
 • Gerty Guinea Pig 850 g

  Gerty Guinea Pig 850 g
  Ett marsvinsfoder som innehåller allt ditt marsvin kan tänkas behöva.
 • Vitakraft Alphö

  Vitakraft Alphö
  Alphö som främjar djurets matsmältning! 
 • Greenwoods dvärgkaninfoder - 3 kg

  Greenwoods dvärgkaninfoder - 3 kg
  Innovativt All-in-One foder för dvärgkaniner. Med 18 % råfibrer och vitaminer, förhindrar selektivt ätande, en artriktig näring med äkta smak. Greenwoods - live naturally!
 • Versele-Laga Complete Rabbit Junior kaninfoder - Ekonomipack 2 x 8 kg

  Versele-Laga Complete Rabbit Junior kaninfoder - Ekonomipack 2 x 8 kg
  Den som vill bli stor och stark måste alltid äta nyttigt och inte bara plocka russinen ur kakan. För att förhindra att unga kaniner och dvärgkaniner frestas att äta selektivt är Versele-Laga Complete Rabbit Junior kaninfoder utformat som ett allt-i-ett-foder. Det innebär att alla näringsäm
 • Orchard Grass Hay 425 g

  Orchard Grass Hay 425 g
  Extra lyxigt och välsmakande hö
 • Greenwoods våtfoder för illrar - Megapack: 48 x 400 g

  Greenwoods våtfoder för illrar - Megapack: 48 x 400 g
  Illrar är köttätare och behöver en särskilt proteinrik näring. Greenwoods är anpassat till de små rovdjurens speciella näringsbehov. Eftersom illrar för det mesta hålls i grupp är burkarna med 400 g praktiska och räcker till flera djur. Greenwoods är en anpassad näring, speciellt utve
 • Versele-Laga Nature Cuni - 2,3 kg

  Versele-Laga Nature Cuni - 2,3 kg
  Helfodret Versele-Laga Nature Cuni är en optimal fodermüsli för kaniner och dvärgkaniner. Sammansättningen är spannmålsfri och består huvudsakligen av viktiga grässorter och goda grönsaker. Den innehåller en extra dos mineraler och vitaminer som håller kaninen pigg och kry. De fiberrika,
 • Ekonomipack: Greenwoods våtfoder för illrar 24 x 400 g - Nötkött & kyckling

  Ekonomipack: Greenwoods våtfoder för illrar 24 x 400 g - Nötkött & kyckling
  Illrar är köttätare och behöver en särskilt proteinrik näring. Greenwoods är anpassat till de små rovdjurens speciella näringsbehov. Eftersom illrar för det mesta hålls i grupp är burkarna med 400 g praktiska och räcker till flera djur. Greenwoods är en anpassad näring, speciellt utve
 • Greenwoods våtfoder för illrar - Ekonomipack: 24 x 400 g

  Greenwoods våtfoder för illrar - Ekonomipack: 24 x 400 g
  Illrar är köttätare och behöver en särskilt proteinrik näring. Greenwoods är anpassat till de små rovdjurens speciella näringsbehov. Eftersom illrar för det mesta hålls i grupp är burkarna med 400 g praktiska och räcker till flera djur. Greenwoods är en anpassad näring, speciellt utve
 • Beaphar Care+ Marsvin 1,5kg

  Beaphar Care+ Marsvin 1,5kg
  Beskrivning kommer snart!
 • Vitakraft Premium Menu igelkottsfoder - Ekonomipack: 2 x 2,5 kg

  Vitakraft Premium Menu igelkottsfoder - Ekonomipack: 2 x 2,5 kg
  När igelkotten behöver äta upp sig inför idet eller om när de behöver återfå sin styrka på våren kan du stödja djuren med detta premiumfoder från Vitakraft. Det är en balanserad kraftfoderblandning som är perfekt att ges i trädgården eller i andra platser i naturen. De vilda igelkott
ilead