Hundsovsäckar

Det är inte alla hundar som har mycket päls och kan sova ute i naturen. Med en hundsovsäck kan du ge din bästa kompis värme på nattvilan under ert äventyr. I den här artikeln går vi igenom bra saker att tänka på när du köper en sovsäck till hunden.

Välj rätt hundsovsäck

När man ska välja en sovsäck till hunden finns det flera olika val. Genom att vara påläst innan du gör ditt beslut ökar chansen för att det blir ett bra köp och att hunden trivs med sin sovsäck.

Utformning

I grova drag finns det två olika former på sovsäckarna till hund. Den rektangulära och den runda. Hundar sover i regel hopkurade i en halvcirkel så därför är den runda oftast den som gillas bäst.

Isolering

Det som gör att hunden kan hålla värmen i sovsäcken är isoleringen. Precis som på våra sovsäckar finns det olika fyllning med syntetfibrer eller dun. Det kan också finnas en folielaminering på insidan som gör att hundens värme studsar och tas till vara.

Rengöring

En hundsovsäck kommer att bli smutsig så därför är det viktigt att du kollar möjligheten till rengöring. Läs på om materialet tål maskintvätt eller om du måste tvätt för hand.

Storlek

Sist men inte minst, så är det viktigt att hundsovsäcken är i lagom storlek för din hund. Ett bra sätt är att mäta hur stor plats din hund tar upp när den sover i sin vanligaste sovställning. Jämför med måttangivelserna på den sovsäck du funderar på att skaffa. OBS! Det bör finns utrymme för att fritt kunna ändra sin sovställning såklart!

Ruffwear Highlands hundsovsäck

Ruffwear Highlands Sleeping Bag, hundsovsäck

En hundsovsäck i lättviktsdun och som kan kompletteras med Highlands Pad för extra isolering. Sovsäcken går enkelt att rulla ihop och packa ner i sin packpåse. Välj mellan storlekarna Medium och Large. Ca-pris: 1200-1800 kr.

Hurtta Outback Dreamer ECO Sovsäck till hund

Hurtta Outback Dreamer Sovsäck ECO

Formad efter hundarnas naturliga sovställning. I en Hurtta Outback Dreamer sovsäck kan hunden kura ihop sig och hålla värmen när det är kyligt. Säcken är tillverkad i vattenavvisande tyg av Houndtex. Insidan är klädd i värmeisolerande folielaminat, precis som en överlevnadsfilt. Priset ligger kring 1000 för storlek S och 1300 för L. Se priser här.